Vacature Zorghulpverlener

april 24, 2019 1:35 pm

Artidé biedt dagbesteding en begeleiding (binnen de Wlz en Wmo) in de regio Heuvelland, Maastricht en Parkstad, die zich richt op de kwaliteit van leven voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke, psychische en/of meervoudige beperking. Niet de beperking of het probleem staat centraal maar de ambities, dromen en mogelijkheden. Bij alle voorkomende vragen bieden wij ondersteuning vanuit de overtuiging dat zorg persoonlijk en goed georganiseerd moet zijn. Ons doel is zorg te bieden die ertoe doet!

Functieomschrijving

Als begeleider en verzorger biedt je ondersteuning die aansluit op de zorgplannen van de cliënten. De ondersteuning is gericht op verzorging en begeleiding in de dagbesteding en/of individuele begeleiding thuis. Samen met de cliënt en zijn netwerk voer je de regie over de zorg, waarbinnen alle levensgebieden centraal staan. Je rapporteert de voortgang in zorgdossiers en je assisteert de zorgplanverantwoordelijk en/of zorgcoördinator als een zorgplan niet aansluit.

Tijdens de dagbesteding organiseer je één of meerdere creatieve, culinaire, beweeg, muziek, tuin en klus activiteiten die gericht zijn op beleving, leren, arbeid en revalidatie.

Attitude

 • Artidé biedt zorg vanuit de missie de ‘kunst van het idee’! Een idee is de oplossing bij een probleem dat ontstaat door creatief denken. Als enthousiaste begeleider ben je creatief in het begeleiden en vinden van oplossingen.
 • Je bent nieuwsgierig naar de beweegredenen van de cliënt en voert passende interventies uit.
 • Je bent in staat éénieder binnen groepsverband op individueel niveau te begeleiden.
 • Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden zowel naar de cliënt als naar zijn netwerk.
 • Binnen het team en netwerk van de cliënt toon je een flexibele, initiatiefrijke en reflecterende houding op zowel praktisch als inhoudelijk gebied.

Wij vragen

 • Een afgeronde opleiding Maatschappelijk Medewerker Gehandicaptenzorg, Verpleegkundige, Verzorgende IG (MBO, niveau 4) of Social Work (HBO, niveau 5).
 • Aantoonbare werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Kennis, ervaring en affiniteit met de verschillende doelgroepen.
 • Kennis, ervaring en affiniteit met creatieve, culinaire, beweeg, muziek, tuin en klusactiviteiten.
 • Kennis, ervaring en affiniteit met het organiseren van activiteiten die gericht zijn op beleving, leren, (onbetaalde) arbeid en revalidatie.
 • Kennis, ervaring in methodisch handelen vanuit de theorie kwaliteit van bestaan.
 • Kennis en ervaring met Microsoft Office (Word, Excel).
 • Kennis en ervaring met rapporteren in zorgdossiers.

Dienstverband

De aanstelling is in eerste instantie voor één jaar op basis van 12 uur per week met een proeftijd van één maand. En in de toekomst de bereidheid om uit te breiden tot een maximum van 24 uur per week.

Werktijden: Wisselend dienstrooster op maandag t/m vrijdag.

Salaris: Op basis van de CAO Gehandicaptenzorg.

Solliciteren

Heb je belangstelling voor deze vacature solliciteer dan door jouw cv en motivatiebrief voor 24 mei 2019 te mailen naar j.kleijnen@artide.org. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken en een meeloopdag. De eerste gesprekken vinden plaats op woensdag 29 mei 2019. De meeloopdagen vinden daaropvolgend plaats. Het arbeidscontract gaat in op 1 juli 2019. Het nagaan van referenties kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.