Jubileum Artidé 10 jaar!

mei 9, 2019 5:21 pm

Artidé een stichting, opgericht op 25 mei 2009, ondersteunt mensen met een beperking bij diverse zorg en behandelvragen.

Tien jaar geleden startte Artidé na enkele gebouwaanpassingen in de basisschool à Hermkes te Epen met het bieden van o.a. creatieve dagbesteding. Een niet alledaags fenomeen, maar de integratie met leerlingen en ouders verliep naar ieders tevredenheid en werd een vanzelfsprekendheid, vooral ook door gezamenlijk meerdere projecten uit te voeren, zoals de ontwikkeling van www.stripspeurtocht.nl. Door het succes en de toename van het aantal cliënten werd een verhuizing echter noodzakelijk en andere zorgvormen geboden.

Vanaf 2015 heeft Artidé in Wittem een uniek zorg- en revalidatiecentrum, vanwaar o.a. individuele begeleiding, dagbesteding en (dag)behandeling geboden wordt, waarbij men uitgaat van de volgende missie/visie:

Cliënten ervaren kwaliteit van bestaan, mede door de geboden zorg van Artidé, waarin niet de beperking maar de ambities en (herstel)mogelijkheden centraal staan. Er wordt kwalitatieve zorg aangeboden, bij alle voorkomende vragen vanuit de overtuiging dat zorg persoonlijk en goed georganiseerd moet zijn met het netwerk van de cliënt. Zoals de naam Artidé impliceert is de gezamenlijke creativiteit en inspiratie hierbij de sleutel tot de oplossing.

Opening cadeauwinkel Artidé 24 mei 2019!

Artidé staat voor: de kunst van het idee en legt hiermee de koppeling naar de eigen winkel waar de creatieve cadeaus, relatiegeschenken, kunst op maat en kunstuitleen worden aangeboden op een hoogwaardig niveau, die gemaakt zijn in het atelier van Artidé. Tevens kunnen zowel jong als oud op aanvraag bijzondere workshops volgen in de winkel. Tijdens het 10 jarig jubileum opent Artidé de deuren van de nieuwe cadeauwinkel!

Het jubileum wordt op 24 mei 2019 samen met de cliënten, betrokken buurtbewoners, vrijwilligers, het begeleidingsteam en genodigden gevierd. Vanaf 27 mei is iedereen van harte uitgenodigd om de kunst, cadeaus en relatiegeschenken te komen bewonderen!

Een kleine greep uit ons nieuwe assortiment: