Corona maatregelen

juni 20, 2022 8:52 am

Coronamaatregelen per 23 maart 2022.

Artidé volgt de adviezen en richtlijnen op van het RIVM en naar de brancheorganisaties. Deze vertalen we naar onze situatie.

Het is belangrijk dat zorgmedewerkers de algemene voorzorgsmaatregelen die verspreiding van het virus tegengaan bij alle cliënten steeds goed blijven naleven.

Voorkeur van zorgmedewerkers

Indien zorgmedewerkers aangeven een mondneusmasker te willen dragen, dan moeten zij daartoe de gelegenheid krijgen. Dit geldt ook voor het aanhouden van de 1,5 meter als een veilige afstand in situaties waar dat mogelijk is.

 • De volgende basisregels blijven gelden voor iedereen:
  • Handen vaak wassen,
  • hoest en nies in je ellenboog, 
  • ventileren,
  • thuisblijven bij coronaklachten en testen.
 • Voor het gebruik van mondneusmaskers door medewerkers, vrijwilligers en bezoekers geldt:
  • Afhankelijk van het landelijk risiconiveau kan het PBM-gebruik af- en opgeschaald worden.
  • Ook kan elke individuele medewerker, vrijwilliger, bezoeker zelf beslissen om zelf een mondneusmaker te dragen in verband met kwetsbaarheid van zichzelf of naasten.
 • Zelftesten blijven beschikbaar.

 Klachten? Blijf thuis en doe direct een test

Heb je klachten die horen bij corona? Voorkom dat je andere mensen besmet.

Blijf thuis en doe een zelftest of maak een afspraak om je te laten testen bij de GGD.

Ook bij een milde verkoudheid, zoals een loopneus, keelpijn of hoesten.

Blijf thuis tot je de testuitslag weet.

Bij een positieve testuitslag: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn. Ga in isolatie.

Bij een positieve zelftestuitslag: laat je zo snel mogelijk testen bij de GGD.

Heeft je huisgenoot corona? Je  hoeft niet in quarantaine als je  minimaal 1 week een boosterprik hebt,  als je  korter dan 8 weken geleden corona hebt gehad of als uit overleg met je werkgever blijkt dat je noodzakelijk bent en voldoet aan gestelde voorwaarden tussen werkgever-werknemer. Dit geldt alleen als je geen klachten hebt

Vervoer naar dagbesteding

In deze fase van de epidemie is het passend om de beperking in het aantal passagiers los te laten. Alle zitplaatsen in de voertuigen kunnen weer benut worden.

Bij het vervoer naar de dagopvang en andere vaste activiteiten wordt wel zoveel mogelijk een vaste groepssamenstelling gehanteerd om het aantal verschillende contacten te beperken.

Personen die klachten hebben die passen bij COVID-19, personen die positief getest zijn en personen die in quarantaine zitten worden niet vervoerd.

Tijdens het vervoer staat de ventilatie (luchtverversing) aan. Tot slot dienen oppervlakken die veel worden aangeraakt, zoals deurhendels en handgrepen, na de rit gereinigd te worden met water en zeep (bijvoorbeeld allesreiniger) of reinigingsdoekjes

Thuiswerk

Het plaats-onafhankelijk werken ofwel het thuiswerken is met Corona in een versnelling gekomen. Door de aard van onze werkzaamheden is thuis werken niet mogelijk. Het management heeft de mogelijkheid om wel thuis te werken maar we stellen dit niet als norm .